Bogdike nieuws

Home Bogdike Uitgaans Agenda All Time Music Festival FlowerPower Fest. Muzieknacht (en) Goocheldag

 Night Of The Guitars Sprookjesdag  Hee Doe Kloune Bogblues Livin Statues Pruiverij Streektoaldag

Cafe de Toeter Jinx Rembrandt van Beresteijn Parkzicht La Vache Hof van Holland Kielman

Limburgia Henry Het Perron Boulevard Dukdalf Borgerswoldhoeve Horeca nieuws Horeca in Veendam

 

Bogblues op zaterdag 9 augustus 2014

van 12.00 uur tot 23.00 uur

Museumplein-Veenlustplein-Beneden Westerdiep

zondag 10-08-2014

het bluesgeweld zit er weer op,

alle Vrijwilligers, muzikanten, Frans Hempen, GD Sound, La Vache, EHBO, Leo, REYM, Happy Days, Koerier, VanBeresteyn, Multipazar,

Standhouders, Everhard Sprik, Gemeente Veendam, BCO en de bedrijven en mensen die ik vergeten ben hardstikke bedankt

voor het mogelijk maken van deze geweldige bluesdag in Veendam

voldaan en tevreden over deze editie gaan we werken aan de 2015 editie die zal plaatsvinden op 8 augustus 2015

de laatste bouwvakvakantiezaterdag in het Noorden

 

voor foto's en filmpjes kun je op onderstaande buttons drukken

 

Foto's Herman KB Foto's Willem vd Werf Foto's Henk Drenth Foto's Bert Woltjes Foto's Wietske

 

 

The Juke Joints 16.00 - 17.00 Museumplein

 

De nieuwe CD 'Going to Chicago' bracht de Zeeuwse bluesrockers The Juke Joints weer op een groot aantal festivalpodia als Ribs & Blues Raalte, Bospop Weert, Bluesrock Tegelen, Maryport Blues Festival (UK) , Swing Wespelaar (B) en het Hell Blues Festival in Noorwegen.
'Going to Chicago' werdt geproduced door zanger/gitarist Ronnie Baker Brooks (zoon van de legendarische bluesgitarist Lonnie Brooks) en met 'special guests' Eddy 'The Chief' Clearwater en Ana Popovic, en verscheen inmiddels in heel Europa en Japan

In 2008 vierde de band het 25 jarig jubileum en deden oa een reeks optredens met gitarist Jan Akkerman en pianist Gene Taylor (ex Fabulous Thunderbirds / Canned Heat) Tevens verscheen er een nieuwe DVD 'Live at Kwadendamme Bluesfestival '08' met als gast, de 16 jarige Mississippi gitarist, Ryan Perry (Homemade Jamz Blues Band).
DVD Special Future's: The Juke Joints met Sherman Robertson en T Model Ford

Het 20 jarig jubileum werdt gevierd met het verschijnen van de dubbel verzamel CD '20 YEARS' uit, inclusief een live CD met bijzondere 'live' opnames van de samenwerking met o.a. Mark Wenner (The Nighthawks), The Juke Joints met 18 mans bigband en met de Mississippi mondharmonicaman Willie Foster.
De eind 2001 uitgebrachte CD 'Live in Ireland' , was ongetwijfeld een van de meest 'rootsy' cd's die er van de band verscheen. Drie nummers op accordeon, de favoriete Rory Gallagher mandolineclassic, 'Going to my Hometown', enkele akoestische nummers en de gebruikelijke Juke Joints stampers en boogies maken deze CD dan ook tot een ware feestplaat !

Eind '98 speelde de band op het Bluesstockfestival in Memphis en nam er gelijk de helft van de nummers op (in d
e legendarisch Sun Studio!) van de in begin '99 verschenen 'Walking Down Memphis' CD, en speelden ze o.a. op het befaamde Delta Blues Festival in Greenville Mississippi met BB King, Dr John, Muddy Waters Tribute Band en Little Feat.

The Juke Joints stonden op festival en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curaçao, USA, en uiteraard op een groot aantal festivals in Nederland en België (o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues, R&B Night Oosterpoort Groningen, BRBF Peer, Bospop Weert) en deelden de affiche met oa, Kim Wilson, Buddy Guy, Rod Piazza, Alvin Lee, Van Morrisson, Johnny Copeland, Roomful of Blues, Little Charlie & the Nightcats, The Paladins, Walter Trout, BB King, Rod Piazza & the Mighty Flyers, The Nighthawks, George Thorogood, Bernard Allisson, Ten Years After, Michael Burks, Bonnie Raitt, Joe Bonamassa........

 

Peter Kempe - Lead Vocals/Drums/Mandoline/Acoustic Guitar
Michel 'Boogie Mike' Staat - Guitar
Sonny Boy v.d. Broek - Harmonica/Accordeon/Backingvocals
Derk Korpershoek - Bass
/Backingvocals

 

 

 

Down Jones

 

Down Jones bestaat al een tijdje, heeft wat wisselingen meegemaakt maar gaat vrolijk door. Wist u dat dat Down Jones ook als duo speelt? Dikwijls komt het voor bij bepaalde gelegenheden, bijv. als het niet zo hard of groots hoeft, dat Down Jones als duo gevraagd wordt. Dan komen Frankie met zijn bluesvoice en bluesharp en Jeff met zijn gitaartje. Hierbij wordt gespeeld op kleinere versterkers. De boel is in 10 minuten opgezet en "Let's Boogie"!!!!!Heeft Down Jones plannen?! Jazeker!!! Een 2de CD zou wel leuk zijn. We hebben materiaal genoeg om een 2de CD te vullen. Eerst een paar keer repeteren is wel handig.

Gaat lukken!?!?!?

Laatste tip van Down Jones, " hou de website in de gaten en "Don't forget to boogie".

Bezetting:

Frank van Pardo- zang bluesharp

Jeffrey de Weerd- gitaar

Kees Booij- basgitaar

Carel Vrieling- drums

 

 

 
Blueprint

 

 

 

Bluezofeel.

Bluezofeel is een collectief van drie bevriende muzikanten uit verschillende stijlen.

De stijl is te omschrijven als americana  [Blues- Jazz- World- Rock )

Nicko Christiansen speelt soprano en tenorsaxofoon afgewisseld met bluessongs op gitaar en vocalen. Tussendoor zich bedienend van Cabassa , Cajon , en andere percussie instrumenten.

Hij is ooit begonnen als zanger van Livin Blues en doet dat nog steeds . )

Joaquin Lorenzo is hoofdzakelijk gitarist, maar zingt zich een weg door allerlei pop-latin songs en ballads , speelt ook bas en heeft zich gespecialiseerd in geluidstechniek. Zelfs een mondharmonica solo in een bluesnummer heeft hij in huis.

Marius Bos is ooit begonnen als basgitarist in de Groningse en noord Nederlandse muziekscene.

Hij is later overgegaan op accordeon en heeft in talloze bands gespeeld , en nog steeds.

Buiten blues, folkmusic en jazzstukken speelt hij ook cajun en zydeco waarbij hij op geheel eigen wijze  de vocalen tot zijn rekening neemt.

 

 

 
The Blues Kings

The Blues Kings is een niet-alledaagse bluesband, die in 2004 is ontstaan. De band speelt, op een uitzondering na, eigen werk. Er worden geen platgetreden paden begaan en de band heeft een voor Nederland unieke stijl. The Blues Kings spelen, naast optredens in de kleinere clubs, op festivals in binnen- en buitenland en zien een steeds groter wordende schare trouwe fans om zich heen. Niet gehinderd door overbodige instrumenten, wordt met een minimale bezetting een zeer brede sound neergezet, waarbij bas, gitaar en mondharmonica elkaar afwisselend 'opzoeken'. Alles ondersteund door de nimmer aflatende cadans van de drums, die de nummers hun unieke karakter geven. . Het resultaat: dampende, rauwe blues; broeierig, mysterieus en opzwepend

 

 

 

Bluesheat

 

Bluesheat Met passie en gevoel voor onvervalste bluesmuziek is Bluesheat een opzwepende, rauwe en authentieke bluesband die rockt, kraakt en zweet dat het een lieve lust is. Op eigen wijze bewerkte sounds van onder anderen Elmore James, Muddy Waters en Howlin` Wolf worden gevolgd door andere blueswerken - boogie, jungle, rock, shuffle, slow, swing, uptown jump, die op gevarieerde, inspirerende wijze de zaal in worden gelanceerd.

eigen werk mag niet ontbreken: “I`m coming home – Wouter Vuijk”, “Nothing movin` me/Don`t fall in love/ Swoar an de grond/More bad news – Erik Waterman” “Big city – Christian Schaeffer”. Frontman en zanger zweept de zaal op, en “dwingt” de toeschouwers haast om aan het optreden deel te nemen. Tamboerijn en shaky eggs maken het feest compleet.

Christian Schaeffer, gitaren, mandoline, harmonica en zang.

 Lex van Heereveld, Bassist  backing vocal.

Erik Waterman, leadzanger en frontman.

Eric Sietsma, drummer,

Wouter Vuijk, rhythm, solo en slide - authentieke bluesgitaar.

 

 

 

Low Budget Blues Band

Al 18 jaar ‘the Blues, the whole Blues and nothin’ but the Blues!
De vier muzikanten van Low Budget Blue Band spelen sinds 1995 samen met hier en daar een toevoeging van een extra gitarist. Vrijwel alle stijlen in de blues worden gespeeld, in een mix van eigen werk en LBBB-interpretaties van bluessongs. Van ’low down and dirty’ bluesriffs tot gevoelige snaren, alles wordt geraakt!. Een swingende en rockende mix van bluesmuziek uit de fifties tot de modernere hedendaagse varianten.

Koert Verlind – Drums,

Albert Jan Koops – Bas,

Bouke Janssen – zang en gitaar

Wiko van Veenvliet - toetsen

 

 

 

Bas Paardekooper and the Blew Crue

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix' "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam "Bas Paardekooper".

Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, "hem op het lijf geschreven is".

Nadat een vriend Bas aanspoorde zijn eigen band te starten duurde het niet lang voordat de bezetting van wat uiteindelijk "the Blew Crue" zou worden rond was. Binnen "no time" schreef Bas de eerste eigen nummers waarvan er uiteindelijk zes op de EP 'Hang On To Tomorrow' (2008) verschenen. Live werd het eigen werk aangevuld met covers van Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa en (natuurlijk) Jimi Hendrix. Vanaf hun eerste optreden straalden plezier en overgave van Bas en Crue direct met bakken tegelijk van het podium.

Na de release van hun eerste officiële album 'The Blues On My Side' (2010) kwam de band in een stroomversnelling. De plaat bevat 10 originele nummers, allen van de hand van Bas, en laat een band horen die na een aantal jaar samen spelen in staat is om naast het standaard drie accoorden blues-schema ook complexere composities buitengewoon overtuigend neer te zetten. Er werd in deze periode zeer veel opgetreden, wat de band alleen maar hechter en strakker maakte en de naam Bas Paardekooper and the Blew Crue in Nederland, grote delen van Duitsland en België en zelfs in Engeland, de Verenigde Staten en Rusland voorgoed op de kaart zette.

Inmiddels heeft de band haar derde plaat uitgebracht, getiteld 'Broken Heart For Sale' (2012) waarmee de muzikale lat wederom hoger gelegd wordt. Alle hoeken van de blues rock worden op dit album verkend. Een aantal tracks zijn voorzien van rijke arrangementen en meerstemmige zangpartijen die de nummers een bijna symfonisch karakter geven maar steeds voldoende ruimte bewaren voor het weergaloze gitaarspel van Paardekooper. De release van 'Broken Heart For Sale' vond plaats op 20 december 2012 in een strak gevulde 'Boerderij' te Zoetermeer. Een zaal waar de band al regelmatig optrad en waar Bas eerder een persoonlijk hoogtepunt beleefde als "special guest" tijdens een optreden van Walter Trout.

Nog steeds is de band minimaal twee keer per week te vinden in hun oefen- en opnamestudio, ongeacht het aantal optredens want zoals zij zelf zeggen: "Er is altijd een nummer dat we nóg beter kunnen spelen met wat oefening, er is altijd een nummer dat nog af moet en er is altijd een nummer dat we nog moeten bedenken". Maar het liefst zijn Bas Paardekooper and the Blew Crue "on the road" waar ze iedere show nog steeds met evenveel plezier en overgave neerzetten als hun eerste, bijna zes jaar geleden.

De band bestaat uit:

Bas Paardekooper (Gitaar en Zang)
André de Bruijn (Basgitaar en zang)
Roel van Leeuwen (Drums en zang)
Wouter Hoek (Toetsen en zang)